tiistai 14. syyskuuta 2010

Inspiraationlähteillä: Joulusuklaat pannaan!

Meillä menee joka joulu aikalailla samalla lailla tuo sukulaisten lahjominen: joulutähti ja suklaarasia. Yllätysvieraille on sitten myös suklaarasia jemmassa.

Mutta kuinka ihanaa olisikaan, jos pystyisi antamaan jotain muuta, ihanaa pientä lahjaa. Eteisessä olisi esimerkiksi iso kippo pieniä lahjoja yllätysvieraille. Periaatteessa jotain myös "sukupuoletonta" ja helposti henkilölle kuin henkilölle annettavaa. Jotain... erilaista.

Ihanin olisi jos aika riittäisi, omat kaulaliinat. Esim. Fleecestä leikkaisi kaulaliinan ja "tuunaisi" sitä hiukan. pari nappia, kenties koristetikkaus. Vielä parempi olisi tietysti neulottu pitkä kaulaliina, ihan vain vaikka aina-oikein neuleella. Siihen vähän koristeita ja tadaa: nätti paketti, esim. sellofaania ja kulkunen koristeeksi. Helppo lahja, jotakin persoonallisempaa kuin paketti suklaata.

Toinen valmis vaihtoehto voisi olla pari kynttilää ja itse koristeltu tulitikkuaski. Kynttilät nätisti vaikka silkkinauhalla kieputettu yhteen ja koko komeus sellofaaniin. Aikuisille sellainen ja jos lapsia on, jotain muuta sopivaa: tarra-arkkeja, karkkipusseja, lahakortti Tiimariin tai sitten ne kaulaliinat, mutta nuorempien tykkäämillä väreillä: vaaleanpunainen, vaaleansininen, esim. "farkkupaikoilla" koristeltuna (hello kitty- tai hämähäkkimeis -ompelukuvilla.. vai mikä on "in" tällä hetkellä? Ihan pihalla kun ei ole pariin vuoteen hoitanut siskon lapsia... =D)

Olisi kyllä ihana sellainen iso kulho täynnä pieniä lahjoja. Muistaa jokaista kävijää läheisesti. Totuus taitaa kuitenkin meidänkin joulussa olla se, ettei meidän ovelle koputeta joululahjoja tuomaan. Aina ne tuonne yläkertaan isälle ja äidille menee...

Ajatus kuitenkin ihana ja mieltä lämmittävä!


post signature

4 kommenttia:

 1. Oi,miten ihana idea tuo onkin , että olisi sellanen lahja kori!
  Olisi kyllä ihan oivallinen ja toteutettavakin juttu sekä tarpeellinenkin, ei tulisi sellasia noloja tilanteita, että ei olekaan mitään antaa ,jos tulee yllättävältä taholta lahja.
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Mitäs jos sinne yläkertaan veisi siltä varalta noita lahjoja jemmaan, että joku jättää teille sitä kautta jotain lahjaa, niin saisi teiltä vastavuoroisesti lahjan? :)
  Meille tulee kortteja aina vino pino, mutta kukaan ei tuo mitään lahjaa, niin jemmalahjoja emme tarvitse. Viime jouluna varauduimme muutamaa naapuria varten pienillä paketeilla (iso joulusuklaalevy, kolme piparikynttilää ja piparitulitikut), koska olimme vasta muuttaneeet, eikä ollut tietoa jos joku täällä sattuisikin tuomaan yllärinä jotain...
  Mitään ylläreitä ei tullut, mutta haluttiin itse muistaa yhtä naapuria joka välillä kolasi meidänkin pihaan polun kun lunta tuli paljon ja olin yksin lasten kanssa kotona yli vuorokauden :).
  Minä niin rakastan joulua, näiden yllärilahjojen pohtimista ja paketoimista.
  Tosin siihen paketoimiseen kyllästyy melko pian kun päivät pitkät pistää koko joulukuun ajan kaiken pakettiin pienessä lahjatavara/sisustusliikkeessä ;).

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! Täytyy laittaa tämäkin tuonne korvan taakse muiden ihanien ideoiden kaveriksi ;)

  VastaaPoista
 4. Itse tehty puolukkahillo, paholaisenhillo, sinappi, silli yms on ihan paras lahja :) Kauniiseen purkkiin, kannen päälle nauhalla kiinni kaunis kangas/servietti/yms palanen, voi taiteilla etiketinkin, mitä vain! Tai pikku tylli/sifonki/sellofaanipussiin muutama sämpylä, pipareita tai muuta pikkuhyvää.

  Jos ei itseltä sillit sun muut taivu, tee kuten minä ja käytä äidin/anopin kokkaustaitoja hyväksi :P

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...