lauantai 24. marraskuuta 2012

Olutmaistajaiset

Tällä kertaa onkin jotain aivan muuta juhlien järjestyslistalla kuin tavallisesti. Tänään muru viettää Novemberfestiä eli omien ystävien kanssa omaa "octoberfestiä". Minulle tuli kunnia viedä perinteinen oluen juhla uudelle aikakaudelle ruokatarjoiluilla. Suorituspaineet ovat kovat, saa nähdä miten selvitään. Mutta tässä aluksi vähän insipiraatiota oluen maisteluihin. Lähi päivinä Koti Kuopiossa -blogin puolella nähtävissä sitten, miten kävi!

Nyt, oikein ihanaa joulun aikaa kaikille! Pääni on tulvillaan jouluideoita, samoin koneen muisti, jospa lähiaikoina sitten niitä viimein ilmoille!

- Jaana



Menuideoita voi varastaa vaikka panimoravintoloilta, kuten Dogfish head Breweryltä tai Birrifio Lambraten seisovasta pöydästä

Dogfish head menu

Great Beginnings

Dog Pile $10
Artichoke-spinach dip and melted mozzarella cheese covering pita wedges with diced tomatoes and green onions - great for sharing!

Woodgrilled Wings $8
Choose Palo Santo Marron BBQ sauce or apple cider hot sauce. Served with bleu cheese dressing, carrots and celery

Off-centered Hummus Platter $8
Roasted garlic hummus served with pita chips, woodgrilled baguette, celery and carrots

Antelope Sliders $11
Three woodgrilled sliders with truffle aioli and caramelized onions

Fried Pickles $6
Beer battered pickle spears and 60 Minute IPA truffle mustard

Burgers & Sandwiches
 The Dogfish Burger Experience
Our tasty burgers come from cattle fed the world's finest brewing barley (from our brewery just up the road in Milton, DE)! All of our burgers are served with a pickle, red onion, lettuce, tomato and fresh cut fries on a kaiser roll

The Indulgence Burger $10
Piled high with a beer battered onion ring, melted cheddar, and house made bacon. Consider yourself challenged.

Or Build Your Own Burger!

$8 Beef

$7 Turkey, veggie, or chicken breast

$1 cheddar, American cheese, crumbled blue cheese, goat cheese spread, caramelized onions, mushrooms, sharp white cheddar, house made bacon, avocado

Slow Roasted Roast Beef Sandwich $9
Slow roasted top round on ciabatta bread with cheddar cheese, goat cheese spread, red onion, lettuce, and tomato

Woodgrilled Portobello $8
Woodgrilled marinated mushroom and tomato on ciabatta bread with goat cheese spread, caramelized onions, watercress

Pulled Pork $9
Spicy NC style slow roasted pork with bacon mayo on a kaiser roll

Delectable Desserts

White Chocolate Chicory Stout Bread Pudding

Drowning in a Brown Honey Rum Chocolate Sauce- yes, we did make a dessert with beer and rum $8

Chicory Stout Bacon Chocolate Cheesecake

A dense chocolate wonder. Beer, bacon, and chocolate may sound strange together, but you gotta try it! $8

Warm Brownie Raison D’Etre Sundae

A scoop of Raison D’Etre ice cream, homemade brownie, and Brown Honey Rum caramel sauce $7

Cookies and Milk

Triple chocolate cookies with Palo Santo Marron whipped cream $6

Alkuperäinen suunnitelma oli toteuttaa Chicory Stout Bacon Chocolate Cheesecake, johon lähimmäksi löytynyt ohje voisi olla tämä. Tosin miinus pekoniviipaleet. 

Olut-suklaakakku

Käytä tummaa olutta taikinassa ja korosta makua vielä lopuksi kostuttamalla kakku oluella.

Määrä:8-10 annosta
Ainekset
0,33 l suklaaolutta tai jotain muuta tummaa olutta esim. stout tai portteri tyyppistä
200 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl tummaa muscovadosokeria
2 dl tavallista sokeria
1 ½ dl maitorahkaa
2 munaa
pari tippaa vaniljaesanssia tai yhden vaniljatangon siemenet
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Valmistusohjeet
Sulata voi ja lisää 2 1/2 dl olutta, suklaa ja sokerit. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet sileäksi seokseksi. 

Jäähdytä seosta vähän. Vatkaa käsin keskenään maitorahka, munat ja vanilja. Vispaa, kunnes seos on tasaista. Yhdistä seokset.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikinaa, kunnes se on sileää ja kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 35–45 minuuttia. Varo
paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana. Kokeile kakun pintaa sormella noin 35 minuutin kohdalla, jos se hyllyy vähän, niin sitten se on valmis, jos taas enemmän, niin jatka paistamista vielä hetken. Anna kakun jäähtyä hieman huoneenlämmössä
ja kostuta kakku lopulla oluella. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä useita tunteja ennen tarjoilua.




Kuvat ovat seuraavista lähteistä


http://blog.hwtm.com/2012/11/rustic-wheat-beer-bash/
http://blog.hwtm.com/2012/05/plaid-flannel-beer-tasting-party-beards-on-sticks/
http://blog.hwtm.com/2012/08/playful-beer-bra-bachelorette-party/
http://blog.hwtm.com/2011/05/for-the-guys-a-pub-worthy-brew-bash/
http://blog.hwtm.com/2011/05/jw-beer-tasting-party/
http://blog.hwtm.com/2011/03/st-patricks-day-beer-tasting-happy-hour/
http://www.thegroomslist.com/blog/entry/5_creative_homebrew_wedding_beer_labels
http://www.lily.fi/juttu/oluen-kanssa
http://blog.homes.com/2012/09/great-idea-for-a-homegating-party-a-beer-food-sampling-bar/
http://saucypants.com/blog/2012/09/18/30th-birthday-beer-tasting-thirsty-for-30/
http://www.whisperwoodcottage.com/2010/10/another-mini-halloween-tombstone.html
http://sasankaksio.blogspot.fi/
http://www.w-weddingflowers.com/black-and-white-wedding-flower-centerpieces-new-york/
http://pinterest.com/marisagt/lys/
http://divinepartyconcepts.com/2012/09/05/black-and-white-beer-tasting-party/
http://letspartymagazine.com/uncategorized/beer-tasting-3/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...