sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Titanic: Matkustajat saapuvat

9.30 Toisen ja kolmannen luokan matkustajia täynnä oleva laivajuna saapuu Lontoosta aivan Titanicin laiturin vierelle. Matkustajat nousevat laivaan omien laskusiltojensa kautta. Mukana on myös 63 suomalaista, joista suurin osa matkusti siirtolaisluokassa. Osa oli paremman elämän toivossa Yhdysvaltoihin Pennsylvaniaan muuttavia nuoria miehiä, mutta joukossa oli myös naisia, kuten Maria Panula, joka matkusti viiden poikansa kanssa seuraamaan perheen isää Juhoa. Juho oli muuttanut Yhdysvaltoihin puoli vuotta aikaisemmin etsimään työtä ja uutta kotia perheelleen. Mukaan maria oli ottanut myös naapurintyttö Sanni Riihivuoren lastenhoitajaksi.

11.30 Ensimmäisen luokan matkustajia täynnä oleva laivajuna saapuu Lontoon Waterloon asemalta satamalaiturille. Matkustajat nousevat laivaan.

Voi kuvitella millainen jännitys valtasi ihmisten parissa, kun he tutkivat uutta, upeata alusta. Kaikki hohtaa uutuutta, ennen näkemättömyyttä. Myös satamaan oli kertynyt paljon ihmisiä seuraamaan maailman suurimman laivan satamasta lähtöä.
 
Samaan aikaan monta kerrosta alempana on parikin ongelmaa hiililaareissa. Ensinnäkin hiilimiesten lakko aiheutti sen, että muut White Star Linen alukset joutiuvat antamaan omat hiilivarastonsa Titanicille. Lisäksi samaan aikaan kyti hiililaareissa tulipalo. Sitä, miksei valvojat estäneet Titanicin lähtöä tulipalon takia, on mysteeri. Se voi olla, että tulipalo vasta kyti lähtiessä ja se huomattiin vasta lähdön jälkeen. Oli miten oli, tulipalo saatiin sammumaan vasta 13. päivä.
 
Muistin virkistämistä tarjosivat seuraavat sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...