sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

10.4.1912 kello 12: Lähdetäänkö matkalle?


Kello 12.00 koittaa odotettu hetki. Laivan torvet törähtävät kolme kertaa lähdön merkiksi. Kun perämiehet vahvistavat kaiken olevan kunnossa, kapteeni määrää laivan matkaan. Samat viisi hinaajaa, jotka päiviä sitten auttoivat Titanicin laituriin, auttavat sen nyt ulos sieltä. Yhteensä laivassa on 1343 matkustajaa ja 885 miehistön jäsentä eli yhteensä 2228 ihmistä. (Luku tosin on vaihdellut riippuen lähteestä).


Jos työtapaturmissa kuolleet 15 miestä tai hiililaarissa kytevä tulipalo ei ollut vielä tarpeeksi, oli isompi onnettomuus lähellä jo ennen matkaa. Kun Titanicin suuret potkurit alkavat pyöriä, potkureiden imuvoima alkoi kiskoa pieniä aluksia itseään kohti. Vesipyörteet kiskovat laitureihinsa kiinnitettyjä aluksia kohti Titanicia, ja kun Titanic lipuu pienen New York -aluksen ohitse, sen köydet pääsevät irti kiinnikkeistään ja se ajautuu kohti Titanicia. Törmäyksen estää viime hetkellä Vulcan -hinaajan kapteenin nopea toiminta. Tilanteen takia Titanicin lähtö myöhästyy melkein tunnilla, ja vasta kun New York on saatu takaisin laituriinsa, saattaa Titanic jatkaa matkaansa.Seuraavaksi Titanicin reitti vie Ranskaan Cherbourghieen. Sinne tulemme pääsemään hiukan puoli seitsemän jälkeen illalla. Pysykää mukana!


Muistia virkistämässä ja kuvia tarjoamassa

1 kommentti:

  1. Ihana et jaksat tehdä tänne blogiin tämmöisen seurannan tuosta Titanicin matkasta!!! =) Jos saat joskus ne juhlat aikaan, niin tulen paikalle! ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...