sunnuntai 19. joulukuuta 2010

4. Adventti. Pyhä Adventti

Siis mitä? Onko jo ihan oikeasti neljäs adventti? Joulun pitäisi siis olla jo oven takana? Mutta kun minä olen vasta vauhtiin pääsemässä! =D Sytytetääs siis se neljäs kynttilä ja googletetaan, mitä se tarkoittaa... Wikipedia kertoo seuraavaa:

"Pyhä adventti
Neljäs adventtisunnuntai, pyhä adventti (Adventus sanctificationis), on monissa kirkkokunnissa omistettu Marialle. Niin on vuodesta 2000 lähtien ollut myös Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa, jotta se erottuisi selkeämmin kolmannesta adventista. Neljäs kynttilä on rakkauden kynttilä." Voiko olla parempaa teemaa joulun alla kuin rakkaus. Rakkaudesta lähimmisiinhän me niitä lahjoja hankitaan, rakkaudella ja huolella, stressaamatta, eikö niin =D

Tiesittekö muutes, että adventtikynttilöiden sytyttäminen on lähtöisin Saksasta kuten adventtitähden ripustaminenkin ikkunaan. Oli ihan uusi tieto minulle!

Ihanaa neljättä adventtia kaikille! Vähitellen aletaan unohtaa työkuviot vähäksi aikaa sekä kaikki muu stressi ja yritetään virittäytyä joulun rauhoittumisen tunnelmaan!


post signature

3 kommenttia:

  1. Jostain tupsahdin blogiisi. Viihdyin hetken ja nautin olostani. Kiitos kauniista kirjoituksitasi, kuvistasi ja ajatuksistasi. Jouluihmisenä tunsin olevani oikeassa paikassa. Hyvää neljättä adventtia sinulle.

    VastaaPoista
  2. Toivotan oikein hyvää neljännen adventin päivää!
    Vielä on muutama päivä aikaa valmistauta. Paljon on tehty, mutta paljon on vielä edessä. Ja kuitenkin pitää tämä joulu(kin) viettää osin rakennustyömaalla. Revitään tunnelmaa, siitä, mistä se saadaan :)Uskon ihanaan Jolun tunnelmaan :)
    tuksu

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...