maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kohteemme Queenstown, Irlanti, seuraava kohteemme Atlantin valtameri!

11.4.1912, kello 11.30 Titanic saapui Queenstowniin, Irlantiin.
Queenstown oli Titanicin viimeinen pysähdyspaikka ennen pitkää merimatkaa. Queenstownissa kyytiin otettiin vielä 123 matkustajaa. Kolme heistä matkusti ensimmäisessä luokassa, 7 toisessa luokassa ja loput matkustivat kolmannessa luokassa. Lisäksi kyytiin otettiin vielä 194 postisäkkejä. Kuten Ranskassakin, Irlannissakaan Titanic ei sopinut satamaan, vaan matkustajat siirrettiin laivaan muiden alusten, American ja irelandin, välityksellä.

Samalla kun matkustajia astui laivaan, Queenstownista kotoisin oleva lämmittäjä John Coffey karkaa maihin laivan pysähtyessä Irlannissa. Hänen lisäkseen maihin jää joitakin matkustajia, heidän joukossaan 23 ensimmäisessä luokassa matkustanutta.
1.30 Kun Titanic lähtee Queenstownista, irlantilainen matkustaja Eugene Daly soittaa peräkannella säkkipillillään surumielistä laulua nimeltä "Erin's Lament". Nyt laivassa on yhteensä 337 ensimmäisen luokan, 271 toisen luokan ja 712 kolmannen luokan matkustajaa sekä 908 miehistönjäsentä. Southamptonissa laivaan lastattiin 1758 säkkiä postia, Cherbourgissa 1412 säkkiä ja Queenstownissa 194 säkkiä, yhteensä niitä on aluksessa 3364. Titanicin henkilökapasiteetista on käytössä melko tarkkaan kaksi kolmasosaa. Kukaan ei sitä vielä tiedä, mutta Irlannin rannikko oli viimeinen maa-alue, jonka Titanic tulee koskaan näkemään.


Viimeinen otettu kuva Titanicista sivulta http://www.squidoo.com/rms-titanic
Muistia tukemassa ja sitaatteja osoitteesta http://www.kolumbus.fi/titanic/kolme_paivaa.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...