lauantai 30. huhtikuuta 2011

Inspiraation Lähteillä: Vappu Picnic

Toivottavasti jokainen pääsi nauttimaan eilisistä kuninkaallisista häistä omalla tavallaan! Brittihäät on nyt juhlittu ja uudet juhlat siintää silmissä.

Mielessäni kutkuttaa ajatus vappu picnicistä, jos vain säät sallii. Uskaltaisikohan tehdä salaattia, ehtiikö se vettyä ja nahistua ennen kuin pääsee perille? Tais jos tekisi ruokaisan salaatin, ei tuoresalaattia. Ehtiikö kermaviili- tai majoneesipohjainen salaatti pilaantua ennen syöntihetkeä? Ilmassa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, joten asiaa pitää hauduttaa vielä tämä päivän ajan. Tässä olisi kuitenkin inspiraation lähteeksi muutamia ajatuksia!

Oikein ihanaa Vappua Kaikille!

- Jaana

1 kommentti:

 1. Korkeintaan 6 kk Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset eivät maksa Suomen tuloveroa penniäkään! Siksi Suomessa on kymmeniä tuhansia ylimääräisiä työttömiä, koska heidän työnsä vie verottomasti työskentelevä vierastyöläinen, erityisesti rakennusalalla.

  Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-4 miljardia euroa vuodessa.

  Euro valuuttana saattaa romahtaa lähivuosina Kreikan, Portugalin ja Italian ylivelkaantumisen vuoksi. Jo syksyllä 2010 on pakko tehdä jotain (esim. erottaa eurosta ongelmamaat) Espanjan joutuessa vuorostaan sijoittajien pörssikeinottelun uhriksi. velkakriisi on vasta alkamassa, ei loppumassa.


  - Sensuroidun kielilain asiantuntijana kuultiin myös - ainoana ulkomaalaisena - ruotsalaista ministeri Sahlinia, varma merkki Ruotsin hallituksen sekaantumisesta Suomen kielilakiin.

  Ruotsalaismielisyyteensä kaatuivat presidentit Relander ja Svinhufvud.
  - Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm


  Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

  Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

  http://suomenmaa.bravehost.com/

  Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...