torstai 2. joulukuuta 2010

Mmmm.. herkuttelua!


Nyt on sitten jouluherkuttelut virallisesti aloitettu! Herkuttelukauden aloitti glögi-juustokakku. Ja hyvää oli! Harmi vain, että lähikaupassa ei ollut liivatelehteä, joten päälykerros jäi todella ohueksi, mutta ohuen glögikerroksen korvasi kuusi ja pukkimuotti, jotka varastavat huomion =D Ja jos jotain kiinnostaa resepti, se olisi alla!

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita

Täyte:
1 dl sokeria
1 kananmuna
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl aitovaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä.

Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolella.Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.

Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla.

Ihanaa joulukuun toista päivää! Muistakaahan herkutella ja hemmotella itseänne välillä!

post signature

5 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...